+908507629344
İNFO@MZTERCUMANLIK.COM
Yabancıların uluslararası evliliğinin Türkiye'de kaydedilmesi önemlidir çünkü eşle birleşerek Avrupa ve Amerika'ya göç etmek için vize almak için uygun bir platform olabilir. Herhangi bir nedenle eşlerinden biri veya her ikisi de komşu ülkelerde veya göç etmek istedikleri ülkede evlilik kayıtlarını yaptırmaya gelemeyen, evlilik cüzdanlarını kabul etmeyen çiftler, uluslararası evlilik kaydı için ilk adres olarak Türkiye'yi seçiyorlar. seçmek Mehran Grup şirketi yasal kurumlar ve çeşitli birlikler kategorisinde resmi tercüme ve geçerli kaşe ve imza ayrıcalığına sahiptir. Bu kurum, yabancılara sadece Türkiye'de evlilik tescili konusunda değil, hukuki sorunlara özgün çözümler sunma ve gerekli belgeleri hazırlama konusunda da hizmet vermektedir.
Türkiye'de uluslararası evlilik
Türkiye'de belediyelerde çiftin uyruğuna bakılmaksızın ve bu ülkenin kanunlarına göre evlilik kaydı yapılıyorsa, düzenlenen belgeler birçok dilde olup başta batı ülkeleri olmak üzere birçok ülkede tanınmakta ve evlilik tescili yapılmaktadır. uluslararası tescilli olarak adlandırılmaktadır. Bundan sonra eşlerden birinin yabancı bir ülke vatandaşı olması halinde, evliliklerini ilgili ülkenin kanunlarına göre tescil ettirebilirler.
Türkiye'de uluslararası evlilik koşulları
Herhangi bir ülkede hukuki çalışma o ülkenin kanunlarına göre yapılmalı ve yasal adımları takip edilmelidir. Türkiye'de evlilik de aynı. Evlilik Türkiye'deki belediye dairelerinde gerçekleşmektedir. Türkiye'de uluslararası evlilik için öncelikle gerekli belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Farklı koşullara sahip kişiler için belge hazırlamak farklıdır ve her belge Türk belediyeleri tarafından kabul edilmemektedir.
Türkiye'de uluslararası evlilik belgelerinin önemli noktaları
Belirtildiği gibi Türkiye'de evlilik tescili için belgelerin hazırlanması gerekiyor ancak her belge Türk belediyesi tarafından kabul edilmiyor. Farklı uyruk ve vatandaşlığa sahip, farklı koşullara sahip kişilerin farklı belgeler hazırlaması gerekir.
Belgeleri hazırlamak için öncelikle Türkiye'de uluslararası evliliklerin vatandaş pasaportu ile yapıldığını ve Türkiye'de seyahat belgesi (seyahat pasaportu) ile evlenemeyeceğinizi belirtmelisiniz.
Türkiye'de evlilik tescili için gereken süre
Türkiye'de uluslararası evlilik Türkiye kanunlarına göre yapılmalı ve ilgili hukuki süreç takip edilmelidir. Bu nedenle Türkiye'ye seyahat edip Türkiye'de evlilik kaydı yaptırmaya karar vermeden önce öncelikle Mehran Group'un bu alandaki danışman ve uzmanlarına danışmak, rehberlik edip Türkiye'de evlilik için gerekli belgeleri belirledikten sonra önceki bilgilere göre seyahat etmek çok önemlidir. takvim.
Planlı ve düzenli hareket ettiğiniz takdirde en kısa sürede ve vakit kaybetmeden evliliğinizi tescil ettirebilirsiniz. Pek çok çift koordinasyon olmadan Türkiye'ye geliyor ve evliliklerini kendileri kaydettirmeyi planlıyor. Bu kişiler genellikle ya ek ücret ödeyerek uzun süre (bir aya kadar) Türkiye'de kalmak zorunda kalıyor ya da ülkelerine dönüp uluslararası evlilik için gerekli belgeleri Türkiye'de hazırladıktan sonra tekrar İstanbul'a giderek kayıt yaptırıyorlar. onların evliliği. yap
Türkiye'de Boşanma
Türk kanunlarına göre, evliliklerinin hangi ülkede kayıtlı olduğuna veya hangi ülkenin vatandaşı olduğuna bakılmaksızın tüm çiftler Türkiye'de birbirlerinden boşanabilir ve 18 yaşını doldurmamış bir çocuğun boşanma ve velayet hakkı belirlenebilir. bir mahkeme ve bir hakim tarafından Ve bu yasa sığınmacılar, göçmenler ve vatansız kişiler için de geçerlidir. Buna dayanarak aile mahkemesine boşanma davası açmalı ve varsa çocuklarınızın velayetine ilişkin konuların çözümünü talep etmelisiniz.
Mülteciler ayrıca Türkiye Barolar Birliği'nin adli yardım bürolarına adli yardım başvurusunda bulunabilecek olup, kişinin avukatlık ve avukatlık ücretini karşılayamayacağının tespiti halinde, boşanma süreci ve velayet için mahkeme tarafından ücretsiz bir avukat atanacaktır. çocuklar.
Türkiye'de kimlerin evlenmesi yasa dışı ve yasaktır?
Bazı kaynaklarda çeviri ya da içeriğin yanlış düzenlenmesi sonucunda verilen bilginin yanlış olduğu ya da buradan çıkarılan kavramın doğru olmadığı görülebilmektedir. Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğu göz önüne alındığında, kanunları İslam şeriatından alınmamış, Avrupa ve Amerika kanunlarına uygundur. Evlilikle ilgili bazı konular İran yasalarına uygundur ve bunlardan biri akrabalarla evlenmenin yasal olup olmadığıdır. Türk Medeni Kanununun 129. maddesine göre bu yasaklar ahlâk ve hekimlik olmak üzere iki esasa göre tanımlanmıştır. Buna göre, birinci derece akrabalarla evlilik, evlilikten doğan çocukların genetiği üzerinde yaratabileceği olumsuz etkiler de dahil olmak üzere, hem ahlaki hem de tıbbi açıdan yasaktır.