ÖNEMLI DUYURU

ticari itibarın  zedelenmesi ve manevi tazminat davası nedir:
rakib husumeti olan şahıs / şirketler tarafından ,mehran grup veya markası hakkında yapılan yalan beyanlar,yorumlar  ve marka tecavüzü ve marka taklidi  olursa şirketimizin hukuki sorumlulukları nedir?bu eylem şahıs veya şahıs ve rakib şirketler tarafından şirketimiz,yöneticilerimiz  veya markamıza karşı,ticari İtibar kaybı, markanın müşteri nezdinde kazandığı saygınlık ve güvenin kaybı , Marka hakkına tecavüz edilmesi, maddi ve manevi zarara yol açabilmişse , maddi ve manevi tazminata konu edilebilmektedir. 
Bu haksızlık ve ihlal ile oluşan zarar ve itibar zedelenmesine karşı çeşitli hukuki yollara başvurmak mümkündür.bu ve buna benzer eylemler markamızı korumak amaçlı şirketimizin avukatları tarafından takip edilecektir.
hukuki araştırmalara göre Kurumsal, ticari itibar tanımı kanunlarımızda açık bir şekilde düzenlenmese de ticari itibarın korunmasına yönelik düzenlemeler kanunlarımızda yer almaktadır.
 Kurumsal, ticari itibarın iş hayatında önemli bir etken olduğu görülmektedir. Tüzel kişilerin iş hayatında ve iş çevrelerinde yetkinliğini devam ettirmeleri, ticari itibar için gereklidir. Bazı durumlarda ticari itibarın zedelenmesi söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden ticari itibarın zedelenmesini önlemek için   kanun koyucu belli düzenlemeler yapma ihtiyacı duymuştur. 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu, 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu‘nda, ticari itibarın zedelenmesi durumunda açılabilecek davalara dair kanun maddeleri bulunmaktadır. 
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu‘nda ise 127, 307 ,342, 581. maddelerinde ticaret şirketlerine pay olarak ticari itibarın konulabileceği hususunda düzenlemeler yer almaktadır.
Ticari itibar kaybı, haksız fiil, haksız rekabet eylemleri sonucunda ortaya çıkabilir. Tüzel kişiler bu haksız fiili işleyen kişilere karşı maddi ve/veya manevi tazminat davaları açarak zararlarının giderilmesi talebinde bulunabilirler. Konuya Yargıtay kararlarında da yer verilmiştir.