VİZE BAŞVURUSU REDDEDİLEN NASIL İTİRAZ EDER?

VİZE BAŞVURUSU REDDEDİLEN NASIL İTİRAZ EDER?

Vize başvurusu reddedilenlerin itiraz etme yolu genellikle yazılı olarak olabilmektedir. Ret kararın itiraz edebilmek için nedeninin ne olduğunun anlaşılması gerekmektedir. Başvuru dosyasındaki belge eksikliği, geçmiş dönem seyahatleri vb. pek çok farklı ret nedeni olabilir. Ret sebebinin ne olduğu anlaşıldıktan sonra buna göre itiraz oluşturulmalıdır. Ülke Konsoloslukları’na itiraz edebilmek için ret kararının aksini ispat eden dökümanların sunulması gerekir. Bazı durumlarda eksik evrak olmamasına rağmen ret kararıyla karşılaşılabilmektedir. Böyle zamanlarda kararın neden çıktığının anlaşılması önem taşımaktadır.

VİZE BAŞVURUSU REDDİ İTİRAZ DİLEKÇESİ

Vize başvurusu reddi için itiraz dilekçesi spesifik bir forma sahip değildir. Seyahat edilecek ülkeye bağlı olarak itiraz dilekçelerinde farklılık olması mümkündür. Vize itiraz dilekçelerinin yazılma dili ve kişisel bilgileri içermesi önem taşımaktadır. Vize başvuru reddi itiraz dilekçesi özellikleri ve dikkat edilecekler şunlardır:

  • Ülke Konsolosluğu’nun orjinal dilinde yazılmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Elektronik posta, faks veya posta ile Konsolosluğa gönderilmelidir.
  • Başvuru sahibinin e-posta adresi, ismi ve doğum tarihi dilekçede mutlaka yer almalıdır.
  • Ret kararının aksini kanıtlayacak olan durumların belirtilmesi gerekir.

Vize başvuru reddi itiraz dilekçesi, olumsuz kararı düzeltmek adın başvuru sahibi tarafından yazılması gereken resmi bir evraktır. Bu nedenle vize itiraz dilekçeleri, kişinin kendisi tarafından açık ve net biçimde yazılmalıdır. Vize reddi itiraz dilekçesinin verilmesi için ekstra ücret talep edilmemektedir.

VİZE REDDİ İTİRAZ DİLEKÇESİ KAÇ GÜNDE SONUÇLANIR?

Vize reddi itiraz dilekçesinin sonuçlanma süresi Konsoloslukların yoğunluk dönemlerine bağlı olarak değişebilir. Ortalama sonuçlanması süresi, 1-1,5 aylık zaman diliminde olmaktadır. Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir.

En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır. Dilekçeyle itiraz başvurusu yapmak birkaç aylık bir zaman dilimine mal olacağından genellikle yeniden başvuru gerçekleştirilir. Seyahat planlamasını yapmış ve erteleyemeyecek kişiler için beklemek sorun oluşturacağından aynı işlem adımlarıyla yeni başvuru yapılmaktadır. Vize reddi alarak yeniden başvuru yapacakların harç ücretlerini tekrar ödemeleri zorunludur.

 

Iletişim: 05441059344

08507629344

www.mztercümanlik.com

infı@mztercümanlik.com

  • +908507629344
  • +905441059344
  • İNFO@MZTERCUMANLIK.COM